پروتکل XML SITEMAP

پروتکل XML SITEMAP

به کمک این پروتکل (پروتکل XML SITEMAP) صفحاتی از سایت که موتور جست و جو می تواند آنها را بخواند، به وی معرفی می شود. در حالت ساده این فایل که با فرمت xml است، فهرستی از آدرس های صفحات مختلف طراحی سایت (طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت شرکتی) را در خود دارد.

نقشه سایت مپ Sitemap SEO xml html - پروتکل XML SITEMAP

به همراه آدرس هر صفحه سایت می توان اطلاعات دیگری مانند این که صفحه هر از چندگاهی به روز رسانی می شود و اهمیت آن در مقایسه با سایر صفحات سایت چقدر است را نیز مشخص کرد. معرفی این فایل به موتور جست و جو تداخلی با کار عادی اسپایدر موتور جست و جو ندارد.

اسپایدر موتور جست و جو

به عبارت دیگر شما چه این پروتکل را رعایت کنید و چه رعایت نکنید، اسپایدر موتور جست و جو خواندن صفحات سایت شما را طبق برنامه عادی خود انجام می دهد اما بودن این فایل، کمکی به آن است. باعث بهبود سئو سایت می شود. در استفاده از این پروتکل، همه موتورهای جست و جو خود را با سایت اصلی آن هماهنگ می کنند مثال ساده ای از این پروتکل به صورت زیر است:

<?xml version="1.0" encoding="UTF8?>

<"urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9>

<url>

 <<loc>http://example.com/</loc

<lastmod>20120619</lastmod>

<changefreq>daily</changefreq>

<priority>0.8</priority>

<url/>

<urlset/>

این پروتکل باید

  • با <urlset> شروع شود و با <urlset/> خاتمه یابد.
  • دارای <url> برای هر آدرس صفحه به عنوان شناسه ی مادر باشد.
  • دارای <loc> برای هر آدرس به عنوان زیر مجموعه ای از شناسه ی مادر <ul> باشد.

این فایل باید به صورت UTF8 ذخیره گردد و باید برای برخی کاراکترها، معادل آن در این نوع کدگذاری استفاده شود. به عنوان مثال به جای & در آدرس باید;amp& قرار دهید موارد دیگر در جدول آمده است:

Capture5 - پروتکل XML SITEMAP
سایت مپ سایت خود را در ریشه سایت قرار دهید. این سایت مپ برای زیر دامنه های طراحی سایت (طراحی سایت شرکتی، طراحی سایت فروشگاهی) معتبر نیست و هر زیر دامنه باید سایت مپ مخصوص به خود داشته باشد. اگر تعداد آدرس هایی که می خواهید معرفی کنید زیاد است، چند سایت مپ جداگانه بسازید و همه این سایت مپ ها را از طریق سایت مپ مادر به موتور جست و جو معرفی نمایید.

نحوه برخورد موتور چست و جو

موتور جست و جو ابتدا به سایت مپ مادر مراجعه می کند، سپس از طریق آن به سایت مپ های دیگر سر می زند. هر سایت مپ نباید بیشتر از ۵۰۰۰۰ آدرس داشته باشد و حجم آن نیز نباید بیشتر از ۱۰ مگابایت باشد. نمونه ای از سایت مپ مادر به صورت زیر است:

<?"xml version="1.0" encoding="UTF8?>

<"sitemapindex xmlns "http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9>

<sitemap/>

<sitemap>

<loc>http://www.example.com/sitemap?.xml.gz</loc>

<lastmod>20120601</lastmod>

<sitemap/>

<sitemapindex/>

برای بررسی دقیق و مشاهده حالت های خاصکاربرد این پروتکل به آدرس زیر مراجعه نمایید:

http://www.sitemaps.org/protocol.html

Capture4 - پروتکل XML SITEMAP

با مراجعه به آدرس فوق با آخرین جزئیات این پروتکل، آشنا می شوید. اغلب سیستم های مدیریت سایت مانند وردپرس، جوملا، دروپال، بیتریکس و … راه حلی برای ساخت سایت مپ استاندارد دارند، تنها کافی است کار با آن را بدانید. البته اگر حوصله ندارید، ارزیابی و حتی ساخت سایت مپ به کمک ابزار موجود در وب خیلی ساده است. می توانید جست و جوی عبارت های زیر را امتحان کنید. حتما ابزار مناسبی خواهید یافت.

xml sitemap validator

یا

xml sitemap generator


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.