بخش Search Appearance حاوی اطلاعاتی است که به نحوه نمایش سایت در SERP مرتبطشود و شامل ۵ قسمت است که در ادامه به توضیح آنها پرداخته شده است.
در این گزارش، انواع اطلاعات ساختار یافته ای که در طراحی سایت (ساخت سایت، طراحی سایت فروشگاهی،طراحی سایت شرکتی) استفاده شده است نمایش داده می شوند. به عنوان نمونه همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، در مجموع ۲۰۰ صفحه سایت، تعداد۸۲۶ آیتم دارای اطلاعات ساختار یافته (استراکچرد دیتا) هستند و ۱۵۶ آیتم دارای ایراد نیز وجود دارد و در مجموع از ۶ نوع اطلاعات ساختار یافته استفاده شده است که نوع hatom آن دارای ارور می باشد.
در زیر نمودار، در ستون اول که Data Type نام دارد، بر روی هر آیتم می توانید کلیک کنید تا جزئیات ارور موجود در صفحات را مشاهده کنید.
همان گونه که گفته شد، rich card ها نتایجی هستند که در SERP به صورت کارت نمایش داده می شوند و همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد، گوگل این اطلاعات را از طریق اطلاعات ساختار یافته به دست می آورد.
گوگل سرچ کنسول در بخش rich card به شما گزارش می دهد که چه تعداد ریچ کارت در سایت اشما وجود دارد و آنها از چه نوعی هستند و همچنین گزارش ریچ کارت هایی که حاوی ارور هستند را نیز به شما ارائه می کند.
به این نکته دقت کنید که اطلاعات ریچ کارت در گوگل سرچ کنسول در حال حاضر فقط برای دستور طبخ غذا، مشاغل، درسها و فیلم (به غیر از فیلمهای تلویزیونی) نمایش داده می شود.
با توجه به تصویر بالا، وضعیت rich card ها به سه دسته Invalid cards و Enhanceable cards و Fully enhancable cards، تقسیم می شوند که در ادامه به توضیح آنها پرداخته شده است.
در صورتیکه به هر دلیلی امکان اضافه کردن اطلاعات ساختار یافته به کد سایت وجود نداشت، می توان از امکان Data Highlighter برای شناساندن ساختار صفحات سایت به گوگل استفاده نمود. بدین منظور ابتدا وارد صفحه Data Highlighter شوید و بر روی دکمه Start Highlighting کلیک کنید و سپس با توجه به تصویر زیر آدرس URL صفحه مورد نظرتان را وارد کرده و از منوی آبشاری انوع اطلاعات ساختار یافته صفحه مورد نظرتان را انتخاب نمایید.
سپس با توجه به تصویر بعد انتخاب نمایید که قصد استفاده از Data Highlighter را فقط برای یک صفحه دارید و آیا قصد دارید ساختار یک صفحه را به همراه صفحات مشابه آن (مانند همه نوشته های بلاگ با همه محصولات فروشگاه) توسط Data Highlighter به گوگل معرفی کنید.
سپس مانند تصویر زیر به هایلایت کردن قسمت های مختلف صفحه بپردازید. برای این کار با کلیک جب اقدام به انتخاب قسمت های مختلف صفحه و البته بر اساس آیتم هایی که در سمت راست صفحه از شما خواسته شده بکنید. به عنوان نمونه در تصویر زیر جهت هایلایت یک مقاله با Article عنوان مقاله و نام نویسنده و عکس و دسته بندی مقاله، هایلایت شده اند
سپس با توجه به آدرس صفحه ای که در مرحله قبل برای هایلایت کردن به سرچ کنسول داده بودید، تعدادی صفحه دیگر همانند تصویر بعدی به شما نمایش داده خواهند شد. اگر ساختار URL سئو سایت شما اصولی باشد، سرچ کنسول تعدادی صفحه مشابه صفحه ای که در مرحله قبل هایلایت کرده اید به شما نمایش می دهد و شما می توانید با کلیک روی دکمه Create Page Set به مرحله بعدی بروید که در آن مرحله، سرچ کنسول تعدادی صفحه مشابه را بر طبق اصولی که شما مشخص کرده اید، توسط هوش مصنوعی هایلایت کرده و جهت گرفتن تاییدیه به شما نمایش می دهد.
در صورت مورد تایید بودن همه صفحاتی که توسط سرچ کنسول هایلایت شده، روی دکمه Publish کلیک کنید. شما می توانید به همین ترتیب برای قسمت های مختلف سایت از دیتا هایلایتر استفاده کنید. ضمنا می توانید در هر لحظه در صفحه Data Highlighter، کلیه هایلایت هایی که انجام پذیرفته را مشاهده کرده و آنها را اذیت کرده و یا از حالت انتشار در آورید و یا حتی آنها را حذف کنید.
قسمت HTML Improvement یکی از آیتم های کاربردی سرچ کنسول است. در این قسمت مشکلات Meta Description و Title tag و Non-indexable content نمایش داده می شود که دو آیتم اول بسیار کاربردی هستند. انواع مختلف پیغام های HTML Improvement در ادامه توضیح داده شده اند.
در این قسمت آدرس صفحاتی که متا دیسکریپشن آنها نیاز به اصلاح دارند نمایش داده می شود که به شرح زیر می باشند :
در این قسمت، أدرس صفحاتی که Page title آنها نیاز به اصلاح دارند نمایش داده می شود. با توجه به اجباری بودن Page title و اهمیت بالای آن در محاسبات رنکینگ، تلاش کنید که همواره همه صفحات سایت شما فاقد ایراد Title tag باشند. انواع مشکلات عنوان صفحه که در این قسمت به شما نمایش داده می شوند به شرح زیر است:
در این قسمت مشکلات مربوط به محتواهای غیر قابل ایندکس مانند برخی ویدیوها و عکسها نمایش داده می شوند.
در این قسمت مشکلات مربوط به صفحات AMP سایت به شما نمایش داده می شود. (در مورد AMP توضیح داده شده است). گزارش موجود در این بخش دارای سه ستون است.