سرفصلهای پست
ما در این مقاله بسیار مفید قصد داریم درباره متا تگ robots که به شکل متا تگ روبوت هم خوانده میشود توضیحات مهم و کاربری به شما ارائه بدیم، حتما مقاله زیر را با دقت بخوانید.
هرروز در دنیای سئو روشهای مختلفی برای بهینه سازی و افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو مخصوصاً گوگل استفاده میشود ولی یکی از روشهای قدیمی که تأثیر خوبی بر دید موتورهای جستجو دارند، استفاده بهینه از متاتگها در صفحات طراحی سایت است. یکی از مهمترین متاتگ ها در سئو سایت، متاتگ robots میباشد. با استفاده از متاتگ robots شما میتوانید یک سری از دستورات مهم را به موتورهای جستجو بفهمانید و گاهی برای ارجاع این دستورات باید برای هر موتور جستجو یک متاتگ اختصاصی درج کنید. متاتگ robots جزو سئو داخلی سایت محسوب میشود چرا که تغییرات و اعمال آن بر روی صفحات سایت به شکل کامل در دست مدیر و یا مهندس سئو آن طراحی سایت (طراحی سایت شرکتی، طراحی سایت فروشگاهی،قیمت طراحی سایت) میباشد.
با متاتگ robots شما میتوانید به رباتهای موتورهای جستجو اطلاع بدید که این صفحه یا سایت را ایندکس نکن یا لینکهای این صفحه یا سایت را دنبال نکن، البته دستورات بیشتری میتوان از طریق این متاتگ مورداستفاده قرارداد که در ادامه مقاله به جزئیات آنها میپردازیم.
مثال از یک متاتگ robots
در این نوع متاتگ اصولاً دو نوع اتریبیوت مهم داریم. اتریبیوت اول که name نام دارد که اکثر مواقع مقدار robots را میگیرد مگر برای یک ربات خاص که در ادامه بیشتر توضیح میدهیم. اتریبیوت Content هم مقادیر مختلفی برای دادن دستور به رباتهای موتورهای جستجو میگیرد که این مقادیر (دستورات) به شرح زیر است.
با دستور noindex به رباتهای موتورهای جستجو این ابلاغ را میکنیم که این صفحه خزش یا ایندکس نشود. توجه داشته باشید که اگر آگاهی کامل از ایندکس نشدن صفحات خوددارید از دستور noindex استفاده کنید مثلاً اگر محتوای تکراری دارید و موارد دیگر. در غیر این صورت استفاده نشود بهتر است.
دستور index به معنی اجازه دسترسی برای ایندکس کردن رادارند. برعکس دستور noindex عمل میکند.
دستور nofollow شبیه اتریبیوت rel=”nofollow” در تگها a هستند که به این نوع لینکها، لینکهای نوفالو میگویند. حال دستور nofollow در متاتگ یک صفحه به آن معناست که هیچیک از لینکها را رباتهای موتورهای جستجو دنبال نکنند ولی لینک نوفالو صرفاً برای یک لینک بهکار برده میشود.
به موتورهای جستجو اعلام میکند که لینکهای موجود در صفحه را دنبال کند برعکس دستور nofollow است.
این دستور معادل دستورات noindex و nofollow است به این معنی که سایت را ایندکس و لینکهایش را دنبال نکن. شما میتوانید برای چنین کاری یا از دو دستور noindex, nofollow استفاده کنید یا از دستور none. هرچند به شکل کلی توصیه نمیشود ولی با آگاهی کامل از این دستورات استفاده کنید.
اسپایدرهای موتورهای جستجو (همان رباتها) با این دستور اجازه دسترسی به عکسهای صفحات را نخواهند داشت. البته اگر عکسی در جای دیگر لینک شده باشد موتور جستجو میتواند آن را ایندکس کند.
مخصوص ربات گوگل است و اجازه نمیدهد تا ربات گوگل در SERP ترجمهای انجام دهد.
دستور noarchive برای این است که موتورهای جستجو نسخهای از صفحات شمارا در کش خود قرار ندهند
همان کار دستور noarchive را میکند ولی دستور nocache فقط برای موتور جستجوی MSN/Live اعمال میشود.
اگر قصد دارید توضیحات نوشته یا همان تگ Description را در نتایج جستجو نمایش ندهید میتوانید از دستور nosnippet برای آن صفحه استفاده کنید.
کار این دستور عدم نمایش توضیحات سایت ما که در سایتهای دایرکتوری مثل dmoz وجود دارند را در نتایج جستجو است. به این معنی که سایت dmoz از هر سایتی یک سری اطلاعات جمعآوری میکند و ممکن است موتورهای جستجو در نتایج از آن اطلاعات در زیر لینکهای سایت ما استفاده کنند. هرچند دیگر سایت dmoz فعالیتی انجام نمیدهد. به سایتهای دایرکتوری اصولا ODP گفته میشود.
همانند دستور noodp است ولی به دایرکتوری سایت یاهو اشاره میکند. این دستور میگوید که هیچ موتورجستجویی از توضیحات سایت من که در دایرکتوری یاهو است در نتایج استفاده نکند. هر چند دایرکتوری یاهو خیلی وقت است دیگر فعالیت نمیکند و منسوخ شده است.
دستوراتی که توسط رباتهای موتورهای جستجوی زیر پشتیبانی میشود را با عبارت “بله” به همراه منبع مشخص کردهایم.
[gap]
برای درک بهتر ۴ سناریوی مختلف که ممکن است بیشتر از بقیه دستورات به کار رود را پیادهسازی کردهایم و در ادامه میتوانید با مشاهده این مثالها و درک آنها، به شکل صحیح از دستورات در صفحات خود استفاده نمایید.
اگر تمام صفحات دستور index و follow را داشته باشد. عکس کاملا گویا میباشد.
اگر تمام صفحات دستور noindex و follow را داشته باشد. ربات مثلا صفحه B را ایندکس نمیکند ولی آن صفحه را میخزد و به دنبال لینکهای آن میرود.
اگر تمام صفحات دستور index و nofollow را داشته باشد. در اینجا صفحه B ایندکس میشود و در نتایج موتور جستجو نمایان میشود ولی لینکهای صفحه B دنبال نمیشوند ولی همانطور که مشاهده میکنید صفحه E ایندکس شده است چرا که ممکن است از طریق سایت دیگر یا از طریق صفحهای از سایت شما ربات به آن دسترسی داشته باشد.
اگر تمام صفحات دستور noindex و nofollow را داشته باشد. عکس کاملا گویا میباشد.
GOOGLEBOT | |
SLURP | Yahoo! |
MSNBOT | MSN / Live |
TEOMA | Ask |
به عنوان مثال:
شما به کمک افزونه Yoast سئو در وردپرس میتوانید برای کل سایت و یا هر صفحه تنظیمات متاتگ robots را تغییر دهید. اگر در هنگام درج پست به قسمت پایین مربوط به افزونه یوآست توجه کرده باشید در قسمت تنظیمات میتوانید تغییرات لازم را اعمال کنید.
تنظیمات بالا صرفا فقط برای یک صفحه از سایت اعمال میشود برای تغییر تنظیمات کلی متاتگ robots توسط این افزونه به قسمت عنوانها & متاها رفته و در سربرگهای گونههای فرسته، طبقهبندی، بایگانیها و دیگر میتوانید تنظیمات روبات متا را index یا noindex کنید.
جهت اطلاع: