چگونه سرعت سایت وردپرس را افزایش دهیم

چگونه سرعت سایت وردپرس را افزایش دهیم

آموزش افزایش سرعت سایت وردپرس ۲۰۱۸

یکی از سوالات بسیاری که از من پرسیده میشه این است که چطور سرعت سایت وردپرس را افزایش دهیم؟ یا می‌پرسن نحوه افزایش سرعت سایت وردپرس در gtmetrix چطور هست، یا چگونه به شکل اصولی سرعت سایت وردپرس را بالا ببریم و همچنین آن را حفظ کنیم؟ درحالی که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای شگفت انگیز است، ولی اگر اصول بهینه سازی و افزایش سرعت وردپرس رعایت نشود ، وب سایتی که با این سیستم مدیریت محتوا می‌سازید، کمی آهسته بارگیری می‌شود و این کاهش سرعت باعث کاهش رتبه سئو سایت شما در گوگل می‌شود، به عبارتی باعث افت سئو سایت شما می گردد.

در این مقاله ما به شما می‌آموزیم که چگونه و چطور وب سایت وردپرسی‌ خود را بهینه سازی کنید و به روش های اسرارآمیز سرعت پی ببرید تا جایی که سرعت وردپرس شما به حداکثر برسد. بیشتر وب سایت‌های تجاری جهان به سیستم مدیریت محتوای وردپرس اعتماد کرده‌اند و آن را برای طراحی وب سایت خود استفاده می‌کنند. در سال ۲۰۱۷ بیشتر از ۷۴ میلیون وب سایت از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنند.

wordpress market share mizfa 1 - چگونه سرعت سایت وردپرس را افزایش دهیم

مقاله را دنبال کنید تا وب سایت پر سرعت وردپرس خود را داشته باشید. مطمئن باشید که با اینکارتان بر روی تجربه کاربری وب سایتتان تاثیر به شدت مثبتی خواهید گذاشت و همچنین توجه داشته باشید که افزایش سرعت وردپرس تاثیری مستقیم بر روی سئو داخلی سایت شما نیز دارد پس در سرعت بخشیدن به وردپرس جدی باشید. و همینطور در نظر بگیرید که این آموزش تاثیر مستقیمی بر روی بهبود سرعت وردپرس شما در سایت GTmetrix.com دارد.

استفاده از قالب بهینه

در پشت هر طراحی سایت (طراحی سایت شرکتی، طراحی سایت فروشگاهی) وردپرسی یک پوسته یا فریمورک قرار دارد که ممکن است بهینه و استوار نباشد. در کدنویسی‌ها هرکس روش خاص خود را پیش می‌گیرد و اگر یک توسعه دهنده نیستید پیشنهاد می‌شود که از یک پوسته استوار و بهینه شده استفاده کنید. در حال حاضر پوسته‌های ساده‌ای مثل پوسته ۲۰۱۷ وردپرس یکی از بهترین پیشنهاد ها برای شما می‌باشد زیرا علاوه بر سادگی بسیار سبک نیز می‌باشد.
همچنین توجه کنید که شما می‌توانید پوسته‌های معتبر را از فروشگاه‌های معتبر نیز خریداری کنید. فقط توجه داشته باشید ، با اینکه پوسته‌های بسیار زیادی در سراسر وب برای شما موجود است ، بعضی از توسعه دهندگان از اعتماد فروشگاه‌ها سوء استفاده می‌کنند و با اضافه کردن چند امکان به یک پوسته ساده در آمد بالایی از فروش چنین پوسته‌هایی کسب می‌کنند. به هر حال پیشنهاد ما برای خرید قالب وردپرس، فروشگاه‌های فارسی زبان نیست، و همینطور نمی‌توان براساس دمو پوسته سرعت سایت آن را ارزیابی کرد.

استفاده از کش

فعال سازی کش در سایت یک فاکتور بسیار مهم دیگر در افزایش سرعت وب سایت وردپرسی می‌باشد. کش‌ها فایل‌های استاتیک ساخته شده از صفحات و مقالات شما هستند که در مرورگر کاربران ذخیره می‌شوند و باعث کاهش زمان لود وب سایت در دفعات بعدی ورود کاربران می‌شوند. شما می‌توانید توسط افزونه‌های کش وردپرس ، کش مرورگر و کش توسط سرور این کار را انجام دهید.

پیشنهاد میکنیم حتما مقاله جامع رفع مشکل leverage browser caching را بخوانید تا بهتر درباره کش و نحوه فعال سازی آن اطلاع داشته باشید، ولی به هر حال ما به شکل خلاصه برای سئو سایت وردپرس به کمک افزونه و یا کد در ادامه مقاله راه‌کاری ارائه میدهیم.

افزونه‌های کش وردپرس

cache enabler - چگونه سرعت سایت وردپرس را افزایش دهیم

در اینجا ما چند نمونه از افزونه‌های رایگان و تجاری وردپرس را در زمینه کش به شما معرفی می‌کنیم :

کش توسط مرورگر – اضافه کردن Expire Headers به وردپرس

بیشتر وب سایت‌ها از غیرفعال بودن Leverage Browser Caching در سرور وب سایت خود ناراضی هستند ، با اضافه کردن قطعه کد زیر در فایل htaccess می‌توانید کش مرورگر را برای وب سایتتان فعال‌سازی کنید. این بخش در بعضی از افزونه‌های معرفی شده در بالا نیز موجود است.

کد:

کش سرور

در کنار افزونه‌های وردپرس و کش توسط مرورگر ، سرور‌ها نیز می‌توانند از تنظیمات کش استفاده کنند. برای مثال Varnish cache یکی از قدرتمند‌ترین انتخاب ها با ترکیب یک CDN می‌باشد.

استفاده از Prefetch در دامنه‌های معروفی که کاربران استفاده می‌کند

در این متد شما برای لود بخشی از قسمت‌های وب سایتتان مانند فایل‌های js معروف که کاربر در بیشتر وب‌سایت ها مشاهده می‌کند ، یک تنظیمات در DNS وب سایت ایجاد می‌کنید که هنگام ورود به وب سایت این بخش از وب سایت خیلی سریع‌تر لود شود.

برای استفاده از Prefetch در وردپرس ، شما باید در سربرگ Header.php یک نمونه Syntax در بین تگ‌های <head> و <head/> اضافه کنید. برای مثال به نمونه‌های زیر توجه کنید :

استفاده از تکنیک Prefetch در فونت‌های گوگل:

استفاده از تکنیک Prefetch در فایل‌های اسکریپتی گوگل (JQuery) :

حذف رشته‌های کوئری از منابع استاتیک (Riove Query Strings from Static Resources) :

حذف رشته‌های کوئری از منابع استاتیک وب سایتتان از هر لحاظ برای وب سایت مفید است، زیرا با حذف این رشته‌ها از احتمال ایجاد مشکلات در وب سایت جلوگیری می‌کنید.

1 – فایل functions.php را باز کنید و کد‌های زیر را درون آن قرار دهید :

3 – همچنین شما می‌توانید افزونه‌هایی مانند Query Strings Riover و Riove Query Strings From Static Resources در وردپرس خود نصب کنید.

اگر از یک CDN استفاده می‌کنید ، ممکن است که CDN شما امکانی برای حذف کوئری‌ها داشته باشد

استفاده از شبکه تحویل محتوا یا CDN

 به هر حال اصلا مهم نیست که وب سایت وردپرسی شما در حال حاضر چقدر سنگین است و چقدر در حال حاضر ترافیک مصرف می‌کند ، زیرا با سرویس CDN همه این مشکلات حل می‌شود. یک سرویس CDN تمامی فایل‌های JS ، CSS و تصاویر شما را از سرور‌های ابری خود در سراسر جهان به اشتراک کاربران می‌گذارد تا کاربران احساس داشتن سرعتی فوق العاده را داشته باشند و زمان دانلود فایل‌ها کاهش یابد.

علاوه بر این با اتصال یک CDN‌ به وب سایت و افزایش سرعت ، به نرخ تبدیل وب سایت شما نیز افزونه خواهد شد و همچنین Bounce Rate شما کاهش خواهد یافت. (شاید بپرسید Bounce Rate چه چیزی هست؟ در مقاله bounce rate چیست به مطالب جذابی پرداختیم حتما مطالعه کنید)

لود تمامی فایل‌ها از CDN

مطمئن شوید که حتی کوچکترین فایل‌های وب سایتتان مانند Favicon ها نیز در CDN قرار بگیرند. اگر تمامی اطلاعات وب سایتتان از یک کانکشن CDN لود شوند سرعت وب سایت شما چند برابر خواهد شد.

برای اینکه favicon را در وردپرس از CDN فراخوانی کنید نیز در فایل header.php کد زیر را نسبت به وب سایت خود تغییر و از CDN لود کنید.

برای مثال در زیر مشاهده می‌کنید که کلیه اطلاعات وب سایت از CDN فراخوانی می شود :

optimus load time 730x268@2x - چگونه سرعت سایت وردپرس را افزایش دهیم

بهینه سازی پایگاه داده وردپرس

اگر پایگاه داده‌ وردپرس را بهینه سازی نکنید ، اندک اندک به مرور زمان وردپرس شروع به کند شدن می‌کند. راه‌های مختلفی برای نگهداری پایگاه داده به صورت بهینه موجود است که به شما در محدود سازی نسخه‌های پست و حتی غیرفعالسازی آنها کمک می‌کند.

غیرفعال‌سازی و یا محدودیت سازی تعداد رونوشت‌های وردپرس

canvas - چگونه سرعت سایت وردپرس را افزایش دهیم

برای رفع این مشکل در ادامه با من همراه باشید.

غیرفعالسازی رونوشت‌ها

برای غیرفعالسازی رونوشت‌ها شما می‌بایست که قطعه کد زیر را در فایل wp-config.php قرار دهید. اینکار باعث می‌شود که ذخیره سازی خودکار از ۶۰ ثانیه به ۵ دقیقه تغییر کند و همچنین به صورت کامل رونوشت‌ها را غیرفعال می‌کند.

علاوه بر این یک افزونه فوق‌العاده ساده و سبک نیز در این خصوص وجود دارد که می‌توانید از آن در وب سایتتان استفاده کنید. نام این افزونه Disable Post Revision است و دقیقا همین‌کاری را که در این مقاله به شما گفته‌ایم را انجام می‌دهد.

محدودسازی رونوشت‌ها

برای محدود سازی رونوشت ها شما باید نمونه کد زیر را در wp-config.php قرار دهید . این کار باعث می‌شود که ذخیره‌سازی خودکار وردپرس به صورت ۵ دقیقه یکبار باشد و حداکثر تعداد رونوشت‌ها به ۳ برسد. همچنین شما می‌توانید با تغییر عدد ۳ ، تعداد رونوشت‌ها را کم یا زیاد کنید.

پاکسازی رونوشت‌های قدیمی از پایگاه‌داده

بعد از انجام عملیات محدودسازی یا غیرفعال‌سازی رونوشت‌ها حالا وقت آن است که رونوشت‌های قدیمی را پاکسازی کنید. برای انجام این‌کار پیشنهاد می‌کنم که حتما از افزونه فوق‌العاده و همچنین رایگان Wp-Optimize استفاده کنید.

wp optimize - چگونه سرعت سایت وردپرس را افزایش دهیم

با این افزونه شما می‌توانید تمامی رونوشت‌های مقالات وب سایتتان را پاک کنید، تمامی مقالاتی که به صورت خودکار پیش‌نویس شده‌اند را پاک کنید ، تمامی نظرات هرزنامه و تایید نشده را پاک کنید و همچنین در نسخه‌های جدید این افزونه می‌توانید تمامی عملیات بهینه‌سازی پایگاه داده را به صورت خودکار انجام دهید. قبل از اعمال تغییرات در پایگاه داده بک آپ گرفتن فراموش نشود.

رهایی از محدودیت ۱۰۰ صفحه وردپرس

به طور کلی وب سایت‌های وردپرسی از نظر صفحات بسیار حساس هستند و وب‌سایتی با بیشتر از ۱۰۰ صفحه را اصلا قابل قبول نمی‌دانند. اگر وب سایت‌ شما از ۱۰۰ صفحه بیشتر شود، شما احساس مصرف بالای رم و همچنین کاهش سرعت در Backend وب سایت خود را احساس خواهید کرد. توجه داشته باشید که این مشکلات در Front end وب سایت وردپرسی شما احساس نخواهد شد و هیچ تاثیری در این بخش ندارد. حتی خود شرکت اتوماتیک نیز در این رابطه اطلاعاتی را در بخش مستندات خود ذکر کرده است.

با توجه به اینکه وردپرس برای وب‌سایت‌های برمبنای محتوا طراحی شده است ولی برخی‌ها نیز به دلیل راحتی این سیستم مدیریت محتوا را در موضوعات مختلف مانند وب سایت‌های شرکتی استفاده می‌کنند که این وب سایت‌ها نیازمند چندین صفحه مختلف می‌باشد و با اضافه شدن صفحات و ایجاد مشکلات در Back End در مدیریت وب سایتشان به مشکل می‌خورند. برای چنین وب‌‌سایت‌هایی پیشنهاد می‌شود که به‌ ساخت چندین صفحه مختلف با یک شکل ، Post Type های مختلف خود را تهیه کنند. همچنین شما می‌توانید از افزونه Post Type Switcher برای تبدیل صفحات خود به یک‌ نوع Custom Post Type استفاده کنید و صفحات خود را به مقاله تبدیل کنید و مشکل کندی در Back End را برطرف کنید.

بهینه سازی تصاویر وردپرس

بهینه سازی تصاویر و کاهش حجم آنها یک موضوع کاملا پیچیده است که نیازمند بررسی به صورت کاملا دقیق دارد. هرچه حجم تصاویر استفاده شده در یک صفحه کمتر باشد،‌ آن صفحه نیز سریع تر لود می‌شود.

فشرده سازی Gzip را در وب سایتتان فعال کنید

یکی دیگر از مهم‌ترین بخش‌های بهینه‌سازی وب سایت وردپرسی ، فشرده سازی Gzip می‌باشد که فعالسازی آن باعث کاهش حجم صفحه وب ، فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت می‌شود . با فعال سازی Gzip شما از ۵۰ تا ۸۰ درصد در پهنای باند وب‌سایتتان صرفه جویی خواهید کرد. البته قبلا هم درباره تابع Gzip در پست رفع مشکل Enable gzip compression به شکل مفصل صحبت کرده‌ایم.

آپاچی

برای فعالسازی GZIP در آپاچی قطعه کد زیر را در فایل .htaccess قرار دهید.

انجنیکس :

برای فعالسازی GZIP در وب سرور NGINX قطعه کد زیر را در nginx.conf قرار دهید .

کاهش تعداد افزونه ها در وردپرس

یکی از دلایل رایج کاهش سرعت وب سایت‌ها ، داشتن بیش از حد پلاگین‌های درحال اجرا بر روی وردپرس می‌باشد. تا جای ممکن سعی کنید که از حداقل تعداد پلاگین فعال استفاده کنید. قبل از اینکه شروع به غیرفعال‌سازی و پاکسازی افزونه‌ها کنید بهتر است که آن‌ها را آنالیز کنید و ببینید که کدام یک از افزونه‌ها باعث کاهش سرعت لود وب سایتتان می‌شوند.

پس از بررسی حالا وقت آن است که ببینید می‌توانید مشکل آن‌ها رفع کنید یا خیر. اگر نتوانستید مشکل را حل کنید سپس آن‌ها را غیر‌فعال یا پاک کنید.

افزونه P3

افزونه P3 - چگونه سرعت سایت وردپرس را افزایش دهیم

افزونه P3 یک افزونه رایگان و توسعه داده شده توسط GoDaddy می‌باشد که به شما در حل مشکل کاهش سرعت وب سایتتان کمک می‌کند. با این افزونه می‌توانید :

  • زمان اجرای هر افزونه را بدست آورید
  • تمامی افزونه‌های فعال و زمان لود هرکدام را بدست آورید.
  • چه افزونه‌ای باعث کاهش سرعت وب سایتتان می‌شود.
  • تعداد کوئری‌های موجود در MySQL
  • ایجاد جداولی از نتایج اسکن

نکته : این افزونه در حال حاضر با PHP نسخه ۷ سازگار نیست.

افزونه WP Performance Profiler

افزونه WP Performance Profiler ، یک افزونه ارزان قیمت است که دقیقا امکاناتی مشابه افزونه رایگان P3 را به شما ارائه می‌کند. اما اگر کار‌هایی کمی پیشرفته تر از P3 را بخواهید پیشنهاد می‌شود که این افزونه را تهیه کنید.

wp performance profiler - چگونه سرعت سایت وردپرس را افزایش دهیم

همچنین در نظر داشته باشید، با این افزونه‌ها شما می‌توانید بعضی از مشکلات را متوجه شوید ولی در بعضی اوقات شما راهی جز حذف افزونه ندارید.

بهینه سازی عملکرد فونت‌های وب

در مطالعات اخیری که در زمینه عملکرد وب فونت‌‌ها انجام شده است حدود ۵۷ درصد از وب سایت ها از فونت‌های شخصی سازی شده استفاده می‌کنند ، که تعداد این وب سایت‌ها از سال ۲۰۱۱ تا الان حدود ۸۵۰ ٪ افزایش پیدا کرده است.

متخصصین سئو بر این عقیده‌اند که وبمستران می‌بایست تنها فرمت‌های مورد نیاز خود را در وب سایت لود کنند . مثلا WOFF و WOFF2 از این فرمت‌ها هستند. سرویس‌هایی مانند Typekit به علت انکودینگ base64 باعث افزایش زمان دانلود و همچنین کاهش سرعت وب سایت شما می‌شوند، البته نه در ایران. (به دلایل تحریم)

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.