رفع خطای 403 forbidden
قصد داریم در این پست به آموزش رفع ارور 403 به شکل کامل اشاره کردیم، و در ادامه به راه کارهای کلی برای حل مشکل 403 میپردازیم و در انتها اگر شما به خوبی مطالعه کنید میتوانید این خطا 403 forbidden را در مرورگر خود و یا نرم افزاری که استفاده میکنید رفع کنید، همینطور میتوانید باعث حل شدن برخی از خطاهای ۴۰۳ معروف در گوگل ، گوگل پلی اندروید، وردپرس، بلواستکس و … میشوید. در ادامه با ما همراه باشید.
خطای 403 forbidden error چیست؟
خطای 403 forbidden error که به معنی ممنوع بودن است یک کد HTTP status از نوع کدهای 4xx است و به این معنا است که دسترسی به صفحه یا منبعی که شما در تلاش برای رسیدن به آن هستید به دلایل مختلفی امکانپذیر نیست حال ممکن است این موضوع به دلایل افزایش امنیت ، تحریمها، خرید هاست با تنظیمات نامناسب و یا خطاهای نرم افزاری و یا انسانی باشد.
سرویسدهندههای وب مختلف، خطاهای 403 را به اشکال مختلفی نشان میدهند. بیشترین شکل بروز این خطا را من در پایین فهرست کردهام. گاهی اوقات صاحب یک وبسایت، (شکل نمایش) خطای HTTP 403 را تغییر و سفارشی میکند که این امر چندان رایج نیست.
ظاهر شدن خطای 403 به چه صورت است
رایجترین شکلهای بروز خطای 403 به صورت زیر است:
معنای آنها به ترتیب:
- ممنوع 403
- HTTP 403
- ممنوع
- ارور 403
- ارور HTTP 403.14 – ممنوع
- خطای 403 – ممنوع
- ارور HTTP 403 – ممنوع
- ممنوع: اجازه دسترسی به این سرویسدهنده (سرور) برای شما امکانپذیر نیست.
خطای 403 forbidden error در پنجرهی مرورگر همان گونه نمایش داده میشود که دیگر صفحات وب نمایش داده میشوند. خطاهای 403 مانند دیگر خطاهای این رده ممکن است در هر سیستم عامل و در هر مرورگری دیده شود.
در مرورگر اینترنت اکسپلورر “The website declined to show this webpage” بیانگر خطای 403 forbidden error است. و در عنوان اینترنت اکسپلورر (IE) پیغام 403 forbidden error و یا چیزی شبیه به این پیغام را درج میکند.
خطاهای 403 معمولاَ در نرم افزارهای آفیس هم مشاهده میشود وقتی که لینکهای بازکننده از طریق برنامههای مایکروسافت آفیس، پیامی دال بر این که قادر به باز کردن آن URL نیست، یا نمیتوان اطلاعاتی را که مورد نیاز برنامهی مایکروسافت آفیس است را دانلود کرد، تولید میکند.
دلایل بروز خطای 403 forbidden error و رفع آن
- خطاهای (احتمالی) موجود در URL را بررسی کنید و از درست بودن نام و پسوند آدرس سایت مطمئن شوید و فقط درست بودن آن در دایرکتوری کافی نیست. بیشتر وبسایتها به گونهای پیکرهبندی شدهاند که امکان باز شدن سایت از طریق دایرکتوری در آنها وجود ندارد بنابراین وقتی سعی در نمایش یک پوشه به جای صفحهای خاص دارید، مواجهه با یک پیام 403 forbidden طبیعی و قابل انتظار است.
توجه: این مسئله تا حدودی رایجترین دلیل برای یک وبسایت برای مواجهه با ارور 403 forbidden باشد. - کش یا به فارسی حافظهی پنهان مرورگر خود را پاک کنید. شما وقتی وارد سایتی میشود مقداری از آن سایت در مرورگر شما کش میشود و بازدید دوباره شما از آن سایت ممکن است با مشکل 403 forbidden مواجه کند.
- وارد وبسایت (مورد نظر) شوید با این فرض که این کار امکانپذیر است در وب سایت مورد نظر کاری که همیشه انجام میدادید و یا قصد دارید انجام دهید را شروع کنید و اگر با کد 403 forbidden یا همان خطا 403 روبهرو شدید میتواند به این معنی باشد که شما پیش از آن که بتوانید سایت آن آدرس شوید نیازمند دسترسی اضافی و یا دسترسی بالاتر (مثل ادمین) هستید.
یعنی گاهی یک طراحی سایت (طراحی سایت شرکتی،طراحی سایت فروشگاهی، قیمت طراحی سایت) بنابر سیاست های کاری خود مثل افزایش امنیت، برخی از صفحات آن خطای 403 forbidden رخ میدهد که اجازهی ویژهای (برای ورود) لازم است با این وجود گاهی به جای اوردن صفحه لاگین، 403 forbidden استفاده میشود چرا که صرفا افراد خاص و محدودی وارد میشوند. - کوکیهای مرورگر خود را پاک کنید؛ به خصوص اگر شما به طور معمول وارد وبسایت خاصی میشود و وارد شدن دوباره شما آخرین مرحله کار نمیکند.
توجه: با وجود این که ما از (حذف) کوکیها سخن به میان آوردیم، اما باید از فعال کردن آنها برای مرورگر خود و یا دستکم برای وبسایتی (که قصد ورود به آن را دارید) اطمینان حاصل کنید. به شکل خلاصه فعال بودن کوکی امری لازم و ضروری است ولی هر از گاهی باید کوکی مرورگر خود را پاک کنید تا شاهد کمترین خطاها باشید. - با وبسایت تماس برقرار کنید. ممکن است که خطای 403 forbidden، اشتباه تنظیم شده باشد، و برای افراد دیگری (که قصد دسترسی به سایت را دارند) تنظیم شده باشد، ولی این موضوع برای شما که باید دسترسی داشته باشید هم رخ داده است که مدیر آن سایت از این مشکل آگاه نیست.
نکته جالب: در توییتر معمولا زمانی یک سایت به طور کامل Down یا به اصطلاح خوابیده میشود، به ویژه اگر سایت Down شده جز وبسایتهای محبوب و پرمخاطب باشد، مملو از بحث های در قالب تویت میشود و اگر مثلا شما چنین مشکلی خوردید در سایت های بزرگ، میتوانید به این شبکه ها سر بزنید و با یک جستجو به اطلاعات لازم درباره خطاهای اخیر در آن سایت میرسید. مثلا میتوان از هشتک های مثل #websitedown در توییتر استفاده کرد برای پیدا کردن یک سایت خاص. به عنوان مثال زمانی که سایت فیسبوک برای مدت کوتاهی Down شد هشتک facebookdown در این شبکه اجتماعی مورد استفاده زیادی قرار گرفت. یا سایت آمازون هم در این شبکه اجتماعی مورد هدف کاربران گرفته و با هشتک amazondown تویت های بسیاری را میبینیم. در واقع این روش، ترفندی عالی برای اطلاع از وضعیت دیگر سایتها به جز توییتر است